Wyszukaj odmianę    Kontakty
IX Konferencja Naukowa ZIEMNIAK SPOŻYWCZY I PRZEMYSŁOWY ORAZ JEGO PRZETWARZANIE „Ziemniak prozdrowotnym produktem roślinnym”

W dniach 9-11 maja 2016 roku odbyła się IX Konferencja Naukowa „Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie” z tematem przewodnim „Ziemniak prozdrowotnym produktem roślinnym”, która obejmowała całokształt zagadnień dotyczących ziemniaka w pełnym cyklu „od pola do stołu”.

Na miejsce Konferencji wybrano Pałac w Pawłowicach pod Wrocławiem, w którym mieści się Ponadregionalne Rolnicze Centrum Kongresowe Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.

W pierwszym dniu Konferencji prof. dr hab. Edward S. Gacek wygłosił referat wprowadzający „Uprawiane w Polsce odmiany ziemniaka spożywczego o najwyższej jakości” . Referat spotkał się z dużym zainteresowaniem uczestników spotkania.